Zene

Újdonságok

77 előadási darab szopránfurulyára — új kotta Lachegyi Imre közreadásában

Lachegyi Imre közreadásában és válogatásában megjelent a 77 előadási darab szopránfurulyára című kotta. A kiadvány célja, hogy hozzájáruljon az alapfokú hangszeres repertoár bővítéséhez. A darabok kiválasztásánál Lachegyi Imre igyekezett egyrészt a legszélesebb stiláris választékot nyújtani, másrészt különböző nehézségi szintű anyagot összeállítani. A kötetben szereplő művek legnagyobb része billentyűs hangszerre komponált darabok átirata; a kíséretek kidolgozásánál (amelyet a kiváló csembalista, Oláh Aino készített el) az egyszerűségre törekedtek, hogy akár a hangszeres tanár is kísérhesse növendékét. A kötet végére néhány népszerű kétszólamú mű került.

Tovább a kottához: információ, mintaoldalak, megrendelés »

Visio

Megjelent Lachegyi Imre új CD lemeze Visio címmel. Az album azért is újdonság, mert ez Lachegyi Imre első olyan CD lemeze, amelynek műsora nem régizenei művekből, hanem Lachegyi Imre saját kompozícióiból áll, zenésztársai pedig gyermekei —Róza (hegedű), Anna (cselló) és Máté (zongora)—, valamint a kiváló fiatal jazz-dobos, Miklós Szilveszter. A stílusok határán álló zene bár javarészt teljesen megkomponált darabokból áll, improvizatív részeket is tartalmaz.

További információ a projektről »
Tovább a lemezhez: információ, zenehallgatás, megrendelés »

Georg Philipp Telemann: Triók

2011 decemberében jelent meg Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino és Szászvárosi Sándor új lemeze, amelyen a német barokk Bach után talán legnagyobb, igen termékeny és sokoldalú mestere, Georg Philipp Telemann triószonátái szerepelnek.

További információ a projektről »
Tovább a lemezhez: információ, zenehallgatás, megrendelés »

Követés és hírlevél

Értesüljön a legújabb hírekről, koncertekről, médiafájlokról és frissítésekről:

Consort Zenei Alapítvány

Lachegyi Imre a Consort Zenei Alapítvány elnöke és egyben az alapítvány által szervezett koncertek és kiadott lemezek egyik fő közreműködője.

Az alapítvány honlapja »

Kövesse az alapítványt a Facebookon »